Uncategorized @ms

AFYAA x Pantai Premier Pathology

AFYAA Sdn Bhd akan menjadi syarikat makanan fungsional pertama yang mendapatkan data rasmi yang membuktikan fungsi dan keberkesanan produk utamanya iaitu AFYAA Hayyiba melalui ujian makmal. Projek ini akan dilaksanakan bersama-sama dengan Pantai Premier Pathology Sdn Bhd.

Kerjasama ini dimungkinkan melalui Memorandum Persefahaman (MoU) sebagai lambang untuk memulakan inisiatif ini. Acara tersebut menyaksikan minat bersama yang ditunjukkan oleh kedua-dua entiti kesihatan dalam industri untuk mengumpul maklumat dan penemuan penyelidikan yang disokong sepenuhnya oleh kaedah dan prosedur saintifik.

Selain mendapatkan maklumat dan data saintifik untuk AFYAA Hayyiba, antara peruntukan yang akan menjadi manfaat kepada orang ramai adalah pesakit diberi harga istimewa yang berpatutan untuk menjalani pemeriksaan perubatan mereka. Tambahan pula, Pantai Premier Pathology adalah Rakan Makmal Perubatan Rasmi kepada AFYAA di mana semua perkhidmatan perubatan akan dirujuk kepada mereka.

Sebenarnya, melalui perjanjian yang bersatu ini, semua penemuan akan bernilai tinggi dengan cara yang mereka boleh didokumentasikan dalam bentuk laporan, membolehkan pengguna akhir memahami keseluruhan konteks. Pada masa yang sama, maklumat tersebut boleh disebarkan untuk bacaan umum melalui beberapa platform media seperti akhbar tempatan, media sosial, majalah, dan banyak lagi.